Morgenvægt:
67,4 kg.

Træning 1:
5,7 km á 4.56 min/km.
Løb alene. En tur rundt i Undallslundskoven m.m. i jævnt tempo. Specifik distancetræning i.f.t. kommende weekends 24 timer stafet :-)

Træning 2:
7,4 km opvarmning á 4.49 min/km.
4,508 km konkurrence* á 3.25,0 min/km = 15.24 min.
(4 omgange á h.h.v. 3.58-3.44-3.54-3.48 min.)
3,6 km afjogning á 5.23 min/km.
I alt 15,5 km.

*Blev nr. 3 til gadeløbet i Vammen; et rigtig fint, lille løb, som jeg har deltaget i en del gange gennem årene**. Én omgang er 1.127 meter (iflg. løbehjulsopmåling) og består nærmest af en trekant med ca. 600 meter flad vej, ca. 250 meter ned ad og ca. 250 meter pænt stejlt opad incl. et ca. 135 graders sving lige mellem skiftet fra nedløb til bakke. Der løbes i alt 4 omgange.

Suveræn vinder af årets løb blev Thijs Nijhuis, som - efter først 3 omganges "kattens leg med musene" - afsluttede med en sidste omgang, hvor enhver tvivl om, hvem der reelt havde noget i stængerne, markant blev fejet af bordet ;-)

Efterladt til en dyst om 2. pladsen var herefter Rasmus Sigvardsen og jeg, der havde hængt på Thijs, så længe vi kunne, og dermed havde sikret os et tilstrækkeligt forspring til vores forfølgere. Mine ben var faktisk overraskende gode - eller i hvert fald ikke decideret blokerede, som jeg synes, de har været længe - så med et hæderligt forsøg på accelleration op ad bakken den sidste gang troede jeg egentlig på, jeg havde overtaget, men lige før toppen skulle det vise sig, at Rasmus bare havde et gear mere end mig. Og i en klassisk "Rolf Sørensen" manøvre smuttede han først en tur bagom og så afsted i et ryk, jeg slet ikke kunne modsvare. Klassementet var sat.

I mål var der tid til at vende sig om og se forfølgernes dyst. Her spurtede Claus Pedersen (tidligere Hansen) sig flot ind lige før Kasper "Sunset" Lyngholm, efter hvem kom først Gert Jacobsen, så Laurits Jacobsen og tæt herefter Hans Mygind. Jow-jow; en sand perlerække af gode, gamle koryfæer :-)

Starten er gået, og alle forhåndsfavoritterne holder sig til ;-)

Første omgang er løbet, og Rasmus Sigvardsen forsøger sammen
med Thijs Nijhuis at slippe fri af forfølgerne; Gert Jacobsen, Kasper
"Sunset", undertegnede, Hans Mygind og Claus Pedersen (gemt).

Efter anden omgang har Thijs, Rasmus og Søren slået hullet...

Tre detroniserede forfølgere; Gert, Kasper og Claus...

En meriterende 3. plads til aldrende løbe-ikon ;-)

Dagens præmietagere:
Forrest: Louise Bækby Hansen (nr. 1 hos kvinderne)
og Marianne Støckler (nr. 3 hos kvinderne)
Bagest: Rasmus (2), undertegnede (3) og Thijs (1).
Sanni Pedersen (nr. 2 hos kvinderne) mangler / var sikkert
ude at jogge af ;-)

Tak til dagens fotograf, Kirstine Bach Storgaard, hvis samlede billedserie fra dagen kan ses på FB.

** Var en tur tilbage i mine gamle træningsdagbøger og finde en håndfuld tidligere tider / placeringer fra løbet. Ruten har altid været den samme:

1989: 13.46 / nr. 1
1990: 13.59 / nr. 1
1991: 13.47 / nr. 1
1993: 14.06 / nr. 2
1994: 14.04 / nr. 2
1996: 14.25 / nr. 2
1997: 14.33 / nr. 4
1998: 14.02 / nr. 2